
Segons aquests autors la filosofia va sorgir de l’admiració, de la perplexitat, de la sorpresa, de la meravella o de l’estranyesa (significats relacionats amb el terme grec thauma, meravella). L'esmentada admiració procedeix, al seu torn, no d’una orientació cap a coneixements pràctics, en el sentit de coneixements encaminats a aconseguir finalitats concretes que millorin tals o quals aspectes de la nostra existència, sinó que procedeix d'un desconcert. Qui s’admira, qui experimenta la sensació de sorpresa o meravella davant algun problema, ho fa perquè experimenta una certa desorientació, es troba en una situació semblant a la que experimentem davant una paradoxa (el contrari a la doxa o opinió): s’admira que les coses o problemes que causen l'esmentada admiració no responen immediatament a un ordre conegut. La recerca d’aquest ordre és la resposta a aquella admiració. Per això, Aristòtil diu també que ja els forjadors de mites eren, en certa forma, filòsofs, perquè els mites es componen d’elements meravellosos o generadors d’admiració. No obstant això, en altres textos contraposa el mite a la plena raó o logos.
jo crec que aqui intenta explicar les bases filosòfiques que tenien Plató i Aristòtil. Diu que creien que l'admiració era la base de la filosofia, i que prove del concert. Qui s'admira, és a causa d'una certa desorientació. Per tant, la recerca de l'ordre és la resposta de l'admiració. Però Aristòtil va dir que els q creaven els mites, ja eren alhora filòsofs, perquè els mites comportaven admiració. Però, altres textos contraposen el mite i la raó.
ResponEliminaFixa't que diu "en certa forma", no eren filòsofs els forjadors de mites.
ResponEliminaJo crec que està explicant més o menys de qué prové la filosofia i intenta relacionarla amb els forjadors de mitee, perqué d'alguna manera coincideixen amb l'origen de la filosofia.
ResponElimina